top of page

Jouw sterrenbeeld, zijn kenmerken en zijn geurfrequenties

Iedereen kent zijn of haar sterrenbeeld en heel soms als we op dat ene blad in de roddelbaadjes komen waar 'alles beschreven staat', kunnen we het soms niet laten om toch maar even te gaan kijken wat het leven de komende weken of maanden in peto heeft. De teksten zijn vaak zo oppervlakkig dat ze voor bijna elke situatie en iedereen van toepassing zijn.


Jij bent op een bepaald moment geboren en op dat moment is ook jouw sterrenbeeld vast gelegd. Er zijn een aantal eigenschappen die een bepaald sterrenbeeld typeren. Wil dit dan zeggen dat alle Rammen geboren leiders zijn en alle Weegschalen twijfelaars? Neen, absoluut niet, want iedereen wordt gevormd door zijn/haar eigen weg die wordt afgelegd.


Toch is het handig om te weten waar jouw sterke karaktertrekken en/of eigenschappen zitten, alsook jouw valkuilen of minder sterke punten. Zo kan je bepaalde situaties anders gaan inschatten.

Door gebruik te maken van geurfrequenties, kan je hierin deze eigenschappen ondersteunen.


Hieronder kan je een korte beschrijving vinden van de verschillende sterrenbeelden. (Bron: De Groene Linde)

Bij het lezen van de beschrijving van de kenmerken van een sterrenbeeld zal je niet alles kunnen plaatsen. Maar vaak zitten er toch wel eigenschappen tussen waar jij je in kan vindenRam (van 21 maart - 20 april)


De Ram is onafhankelijk, een geboren leider en positief ingesteld. Het is het vrolijkste teken in de dierenriem! Een Ram is zelfverzekerd en strijdlustig. Ook al zit het tegen, de Ram komt er wel doorheen.

Maar de Ram is ook impulsief en handelt vaak zonder erover na te denken wat de gevolgen zijn. Hierdoor kan de Ram ook bot en ruw overkomen en kan hij veeleisend zijn. De Ram kan het moeilijk vinden om over emoties te praten en kan daardoor emotioneel afstandelijk overkomen.

Door jouw enthousiasme en daadkracht kan jij veel bereiken. Je hebt veel behoefte aan het creëren van nieuwe dingen om jouw energie kwijt te kunnen. Maar doordat je veel bezig bent met de ‘buitenwereld’ kan je soms wel jouw eigen innerlijke wereld vergeten.


Ingrediënten: Grapefruit, Ho-blad, Laurier, Cederhout.

Element: Vuur Kleur: Rood Edelstenen: Rode Jaspis, Granaat, Carneool, Hematiet, Heliotroop, Diamant

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Ram'.


Stier (Van 20 april - 20 mei)


Als je aan een stier denkt dan komt er meestal wel de eigenschap ‘koppig’ bij je op. Deze eigenschap komt vooral naar voren wanneer een Stier zich voelt aangevallen. Jij als Stier kan dan in zo’n situatie onredelijk worden en lang wrok koesteren. Een Stier wil graag weten waar hij/zij aan toe is en kan niet tegen onzekerheid en risico’s nemen. De Stier heeft een duidelijke mening en zal daar niet snel van veranderen. Maar de Stier zal wel met liefde een luisterend oor bieden.

Ook is de Stier een echte levensgenieter en kan het genieten van de kleinste mooie dingen van het leven. Soms een beetje materialistisch omdat de Stier ook echt geniet van mooie spulletjes.

Stieren zijn makkelijk in de omgang en hebben humor. Ze zijn behulpzaam, betrouwbaar, praktisch en echte doorzetters.


Ingrediënten: Lavendin, Tangerine, Kruizemunt, Patchouli

Element: Aarde Kleur: Rood, crème, aarde tinten. Edelstenen: Aventurijn, Mosagaat, Rookkwarts, Rozenkwarts.

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Stier'.


Tweelingen (Van 21 mei - 20 juni)


De Tweelingen is constant in beweging en heeft duizenden ideëen en plannen tegelijk. Je kan je dan ook snel vervelen en kan daardoor voor oppervlakkig worden aangezien. Communicatief is de Tweelingen erg sterk maar houdt ook van roddelen. Dit kan de Tweelingen in de problemen brengen. Maar die aanleg voor communicatie maakt van Tweelingen schrijvers, bloggers en journalisten. De Tweelingen is altijd bezig met het vergaren van kennis en heeft een filosofische inslag.

De Tweelingen is creatief, positief en avontuurlijk, maar ook slordig en kan erg besluiteloos zijn. De Tweelingen is hét sterrenbeeld van de flirt. Leuk natuurlijk maar hierdoor kan je wel juist die ene persoon, de soulmate, mislopen…


Ingrediënten: Bergamot Reggio, Roos geranium, Lavendin, Atlasceder, Buddhawood.

Element: Lucht Kleur: Groen Edelstenen: Agaat, Aquamarijn, Chalcedoon, Citrien, Tijgeroog

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Tweelingen'.


Kreeft (Van 21 juni - 22 juli)


Kreeften laten zich leiden door emoties en kan daardoor snel van slag raken wanneer iemand een rake opmerking maakt. Een Kreeft vind het lastig om een ander te vergeven en het gedane te vergeten. Kreeften zijn echte huismussen en hebben graag een vaste en stabiele relatie. Ze zijn vriendelijk, verzorgend en kunnen zich erg goed inleven in de ander.

Het humeur van de Kreeft kan snel omslaan waardoor de Kreeft van een kille persoon ook zomaar de warmste kan zijn. Oppervlakkige relaties is niet echt een Kreeften ding, de connectie met anderen gaat vaak erg diep.

De Kreeft is een intuïtief sterrenbeeld. Wanneer de Kreeft een sterk gevoel heeft over een bepaalde zaak dan hebben ze het eigenlijk meestal wel bij het rechte eind.


Ingrediënten: Rozenhout, Lavendel Bulgarije, Mimosa en Vanille.

Element: water Kleur: blauw, wit en zeegroen Edelstenen: Carneool, Chalcedoon, Maansteen, Opaal, Rozenkwarts

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Kreeft'.


Leeuw (Van 23 juli - 22 augustus)


De Leeuw in de astrologie doet erg denken aan de Leeuw in de jungle. De Leeuw is namelijk betrokken, zelfverzekerd, betrouwbaar en loyaal. Ze worden graag gezien, nemen graag de leiding, zijn hartstochtelijk en vechten daarvoor wat voor hun belangrijk is.

Maar de Leeuw kan ook veeleisend zijn en kunnen erg theatraal reageren wanneer iets niet zo gaat zoals zij dat graag willen zien. Ze kunnen van weinig een groot drama maken. De Leeuw kan niet zo goed tegen kritiek en voelt zich dan al snel aangevallen.

Maar de Leeuw heeft ook een enorm portie humor in z’n bezit en maakt mensen graag aan het lachen. Het glas is altijd half vol en deze levenslust maakt het dat mensen graag in het gezelschap van de Leeuw zijn.


Ingrediënten: Lavendin, Chempaka white, Citroen en Tonkaboon.

Element: Vuur Kleur: Oranje Edelstenen: Barnsteen, Bergkristal, Carneool, Citrien, Gele Jaspis Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Leeuw'.


Maagd (van 23 augustus - 22 september)


De Maagd is een perfectionist. Je wilt alles tot in de puntjes geregeld en bedacht hebben waardoor het soms wat langer duurt tot jij bij jouw doel bent. Soms is het goed om de teugels wat losser te houden, alles komt echt wel op z’n pootjes terecht. De Maagd is hard voor zichzelf en je vraagt eigenlijk ditzelfde van de mensen om je heen. Een echte workaholic is de Maagd! Ze werken efficiënt, hard en zijn oplossend gericht bezig met hun werk.

Maagden zijn nuchter maar toch gevoelig. Ze laten zich niet meesleuren door emoties en staan met beide benen stevig op de grond. Maar zijn hierdoor soms lastig in te schatten want ze vermijden ook liever een confrontatie dan dat het op ruzie uitloopt. Je moet soms ook even doorvragen bij de Maagd of het wel echt goed gaat. Ze geven niet zo snel aan wanneer dit niet het geval is.

Verder is de Maagd kalm, praktisch, bescheiden en kan heel goed voor zichzelf zorgen.


Ingrediënten: Bergamot Reggio, Mandarijn, Amber en Kardamom.

Element: Aarde Kleur: Pastel tinten Edelstenen: Amazoniet, Amethist, Carneool, Jaspis, Lapis Lazuli, Peridoot, Saffier Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Maagd'.


Weegschaal (van 23 september - 22 oktober)


Het woord voor de Weegschaal is ‘vrede’, want dat is wat de Weegschaal brengt! Zorgen voor harmonie en evenwicht in het leven van zichzelf maar ook voor anderen. De Weegschaal kan niet tegen onrecht en de strijder in jou zal zich dan ook inzetten om hiertegen in te gaan. De Weegschaal is positief, enthousiast, eerlijk en sociaal.

Maar ook is de Weegschaal besluiteloos… Maak een keuze en hak de knoop door, zodat je ergens voor kan gaan! Een Weegschaal kan zich zelfzuchtig en veeleisend opstellen en kan mensen snel uit evenwicht brengen met grapjes ten koste van deze persoon.


Ingrediënten: Suganada Kokila, Patchouli, Kaneel en Eucalyptus Radiata

Element: lucht Kleur: blauw Edelstenen: Aquamarijn, Jade, Lepidoliet, Rozenkwarts, Saffier, Toermalijn, Toermalijn kwarts

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Weegschaal'.


Schorpioen (van 23 oktober - 21 november)


Een Schorpioen leeft echt volluit! De Schorpioen is verleidelijk, vast besloten, loyaal, mysterieus en een enorm gevoel voor humor. Soms wel net op het randje met de grappen, maar wel een flinke dosis humor.

Ondanks dat de Schorpioen niet goed tegen veranderingen kan en zich lekker voelt in nieuwe situaties zorgt ze er zelf wel voor dat het leven nooit saai wordt. Want daar houdt de Schorpioen dan ook weer niet van ;)

De Schorpioen is erg goed in het zichzelf analyseren, alleen wordt dit vaak vanuit een negatief standpunt gedaan. Dit is echt niet nodig want de Schorpioen is heel instinctief aangelegd. Ze voelen het goed aan en kunnen daar ook meer op vertrouwen.

De Schorpioen is een echte speurneus, vooral van spirituele en mystieke onderwerpen wil jij echt alles weten.


Ingrediënten: Lavendin, Balsem populier, Sandalhout Hawaii, Kaneel, Bakhoor attar.

Element: water Kleur: oranje/rood Edelstenen: Agaat, Granaat, Malachiet, Obsidiaan, Opaal, Rode Jaspis, Toermalijn

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Schorpioen'.


Boogschutter (van 22 november - 21 december)

De Boogschutter vind het heerlijk om zich te verdiepen, te ontwikkelen en kennis te vergaren. Je gaat er graag op uit, wilt de wereld zien. Maar ook rustig op de bank met een interessant boek kan de Boogschutter van genieten. Als het maar kennis oplevert.

De Boogschutter is filosofisch ingesteld, zijn wijs, inspirerend, betrouwbaar, avontuurlijk en hebben een dosis humor! Ze zijn graag onder de mensen en de mensen begeven zich graag in het gezelschap van de Boogschutter.

Maar met de Boogschutter kan je wel flink ruzie krijgen… Als hen iets dwars zit kunnen ze flink chagrijnig worden en het niet goed uitspreken. Ze praten niet snel ober hun gevoelens en emoties verwerken ze en gaan weer door. Ze blijven niet hangen in het verleden maar kijken vooral naar de toekomst. De Boogschutter kan zich snel vervelen en houdt niet van verplichtingen.


Ingrediënten: Sinaasappel, Marjolein, Sandelhout Hawaii, Harsingar, Balm Bush Mint

Element: Vuur Kleur: Geel en Blauw Edelstenen: Chalcedoon, Labradoriet, Lapis Lazuli, Opaal, Sodaliet

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Boogschutter'.


Steenbok (van 22 december - 19 januari)


Op de Steenbok kun je rekenen! Ze zijn verantwoordelijk, betrouwbaar, ambitieus en serieus. Soms komt de Steenbok wat ouderwets en star over aangezien ze veel waarde hechten aan oude tradities. Hierdoor kan je wel stagneren bij nieuwe dingen in je leven. Ze lijken soms kil maar dat zijn ze zeker niet! Ze doen gewoon alles graag zelf en zijn soms wat eigenwijs ;)

De Steenbok is perfectionistisch en erg streng voor zichzelf wat soms lastig is voor de omgeving. Hierdoor gaat de Steenbok twijfelen aan zichzelf en wordt hij/zij onzeker. Het zijn goede luisteraars maar laten zelf niet zo snel hun emoties zien aan anderen. Hiervoor moet je de Steenbok echt beter leren kennen en vertrouwen geven.

Maak geen ruzie met een Steenbok, deze ga je namelijk nooit winnen.


Ingrediënten: Grove den, Patchouli, Ylang Ylang en Benzoë.

Element: Aarde Kleur: Bruin en Kaki Edelstenen: Bergkristal, Obsidiaan, Rookkwarts, Zwarte Toermalijn

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Steenbok'.


Waterman (van 20 januari - 18 februari)


De Waterman is eigenwijs, spontaan, zelfverzekerd, uniek en sociaal. Dat unieke betekent dat de Waterman zich onderscheid met unieke ideeën. Hierdoor kan de Waterman zich soms een buitenbeentje voelen. De Waterman is vriendelijk en houd van plezier maken.

De Waterman is erg goed in het zelf keuzes maken. Zal zich niet zo snel iets aantrekken van wat anderen ervan denken. Ze begeven zich graag onder de mensen maar hebben ook wel behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid.

De Waterman is erg positief ingesteld, ziet overal het positieve van in en denkt in oplossingen en kansen. Emotioneel kan de Waterman soms grof en onbeheerst laten gaan.


Ingrediënten: Blue tansy, Spar, Bergamot Reggio, Roos geranium.

Element: Lucht Kleur: Blauwpaars Edelstenen: Angeliet, Aquamarijn, Chrysocolla, Fluoriet, Turkoois

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Waterman'.


Vissen (van 19 februari - 20 maart)


Vissen is rustig, spiritueel, gevoelig, creatief en intuïtief. Ze kunnen ontzettend goed luisteren naar de ander en voelen de emoties en problemen haarfijn aan. De vissen zien de wereld mooier dan de werkelijkheid is en het is dan ook een enorme schok wanneer de werkelijkheid tot ze doordringt.

De Vissen hebben een duidelijke eigen mening en zullen niet zo snel meelopen met de meute. Ze zijn wel erg meegaand en empatisch en zetten zichzelf liever op de tweede plaats om zo de ander te helpen.

Soms lijkt een Vissen wat afwezig, lage concentratie en dromerig. Dit komt eigenlijk omdat zij zo helder voelend zijn. Soms bevinden ze zich echt in een ander bewust zijn.

Jantje lacht, Jantje huilt, dat is wel een echte Vissen uitdrukking. Zo kan de Vissen vrolijk en blij zijn om vervolgens om te slaan naar verdrietig. Ze kunnen ook zichzelf omwentelen in zelfmedelijden. Wel accepteert de Vissen het leven zoals het is en zien zij het ook als alles of niets.


Ingrediënten: Rozemarijn, Waterlelie, Marjolein, Lavendelsalie, Hyacint.

Element: Water Kleur: Geel Edelstenen: Amazoniet, Amethist, Aquamarijn, Botswana Agaat, Fluoriet, Opaal, Turnkoois

Bestel hier een geurfrequenties op maat van het sterrenbeeld 'Vissen'.


(Bron: De Groene Linde)